Illy įnašas į geresnę ateitį

Tvarumo ir socialinės atsakomybės ženklas!

Fantastinė naujiena visiems "Illy" kavos ir prekės ženklo mylėtojams!

Turime didelę garbę pranešti, kad Illy yra pirmaujanti Italijos kavos įmonė, kuriai suteiktas tarptautinis B Lab sertifikatas, atitinkantis aukščiausius socialinius ir aplinkosaugos standartus!

Šis reikšmingas pasiekimas įrodo, kad mūsų verslo modelis grindžiamas vertės kūrimu visoms suinteresuotosioms šalims. „B Corp“ įvertinimas rodo, kad įmonė savanoriškai pasirenka pasaulinius aplinkosaugos ir socialinius tikslus, suderintus su verslo tikslais.

Iš 140 000 įmonių visame pasaulyje, kurios iki šiol pateikė paraiškas „B Corp“ sertifikatui gauti, tik 3 %, t. y. 3 800 įmonių, jį gavo!

Kokie yra „B-Corp“ apdovanojimo vertinimo kriterijai?

  • Valdymas - prekės ženklo atskaitomybė ir skaidrumas.
  • Darbuotojai - nuo sąžiningo ir vienodo darbo užmokesčio ir išmokų iki mokymų, tinkamos darbo aplinkos ir nuosavybės.
  • Bendruomenė - viešieji pirkimai ir logistika, darbo vietų kūrimas, bendruomenės parama kitiems.
  • Aplinka – energijos vartojimo efektyvumas, atliekų mažinimas ir aplinkai žalingų procesų mažinimas visoje gamybos grandinėje.
  • Klientai – teigiamas produktų poveikis ir pridėtinė vertė klientams.

Illy įnašas į geresnę ateitį

Kokybė yra svarbiausia!

Nuo kruopščiai atrinktų partnerysčių tik su geriausiais arabikos kavos gamintojais iki "Illy Coffee University" teikiamų žinių ir patirties mainų, mokymų, kaip auginti aukštos kokybės produktus tausojant aplinką.

Geriausių gamintojų apdovanojimai

Toliau teikti apdovanojimus aukštos kokybės gamintojams, mokant gerokai didesnę nei vidutinė rinkos kaina, taip skatinant nuolatinį procesų ir kokybės gerinimą bei gamybos tvarumą. 

Dėmesys socialinei nuosavybei

Remti kavą auginančias bendruomenes, siekiant daryti teigiamą poveikį aplinkai ir visai visuomenei (švietimas, būstas, medicinos pagalba Kosta Rikoje, vietinių miškų atkūrimas ir vandens kokybės gerinimas Kolumbijoje, teisingos kompensacijos užtikrinimas, mažumų apsauga, saugios darbo sąlygos ir t. t.).

Illy prekės ženklo poveikis aplinkai tęsiamas visoje tiekimo grandinėje, daugiausia dėmesio skiriant energijos tiekimui iš tvarių šaltinių, aplinkai nekenksmingam atliekų tvarkymui ir vienalaikiam vandens naudojimui tiek kavos plantacijose, tiek perdirbimo įmonėse.

Prekės ženklo išteklių naudojimas reiškia sąžiningą atlyginimą, mažumų apsaugą, saugių darbo sąlygų skatinimą ir lygių galimybių užtikrinimą.

Illy - prekės ženklas, investuojantis į geresnę ateitį

„B Corp“ sertifikato gavimas yra dar vienas svarbus etapas kelyje į tvarią ateitį, ir mes didžiuojamės galėdami atstovauti šiam prekės ženklui Lietuvoje, skatindami integruoti šiuos aukštus standartus visose srityse!

Šis pripažinimas - tikras padrąsinimas visiems, kurie tiki, kad šiandien galime pakeisti pasaulį ir sukurti geresnę ateitį mums visiems!

Nuoroda: illy.com/BCorp