Kas yra flat white kava? Kaip ją paruošti?

Jei esate kavos mėgėjas, tikriausiai esate girdėję apie flat white kavą. Atvykęs iš tolimų Australijos žemių, šis malonus espresso pagrindu pagamintas kavos gėrimas sulaukė didelio populiarumo visame pasaulyje. Bet kas tiksliai yra flat white kava ir kuo ji išskiria iš kitų populiarių kavų? Šiame straipsnyje mes išnagrinėsime flat white kavos kilmę, savybes ir virimo procesą, kad galėtumėte išsamiai susipažinti su šiuo puikiu gėrimu.

Kas yra flat white kava?

Flat white kava atsirado Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje, o jos ištakos siekia aštuntąjį dešimtmetį. Ji gaminama derinant espresso „shot“ su aksomine pieno puta, todėl gaunama švelni ir kreminė tekstūra, kuri palepins jūsų skonio receptorius. Pagrindinis skirtumas tarp flat white kavos ir kitų espresso pagrindu pagamintų gėrimų (tokių kaip latte ar kapučino) yra pieno ir espresso santykis bei paties pieno tekstūra.

Kokie yra pagrindiniai flat white kavos skirtumai?

Pieno ir espresso kiekio santykis yra didžiausias skirtumas nuo kitų gėrimų - pavyzdžiui, latte kavoje gali būti daugiau pieno, o flat white kavoje yra didesnė espresso kavos koncentracija, todėl kavos skonis yra stipresnis ir ryškesnis.

Pieno putų tekstūra: Kitas išskirtinis flat white bruožas yra pieno tekstūra. Pienas yra išplakamas šiek tiek kitokiu būdu, kad susidarytų aksominės mikro putos, kurios yra švelnesnės ir minkštesnės nei įprasta kapučino ar latte kavos putų konsistencija. Tuomet mikro putos kruopščiai pilamos ant espresso, sukuriant išskirtinį sluoksniuotą vaizdą.

Espresso kokybė: Norėdami paruošti geriausią flat white, svarbu naudoti aukštos kokybės espresso. Kavos sodrumas ir subtilumas turės didelę įtaką bendrai skonio ir aromato patirčiai. Pasirinkite gerai subalansuotą ir šviežiai paruoštą espresso, kad galėtumėte mėgautis nepriekaištinga flat white kava.

Kaip pasigaminti flat white namuose?

Padaryti flat white kavą namuose iš tikrųjų yra lengviau, nei galite įsivaizduoti. Tam reikės flat white kavos puodelio ar stiklinės, dvigubo espresso „shot“, atšaldyto pieno ir įrangos pienui išplakti. Kaip latviškas posakis sako: “Jei šaldytuve nieko neturite, paimkite lašišos filė”. Šiuo atveju taip pat nesitikime, kad namuose turite “La Marzocco” kavos virimo aparatą su galingu pieno maišytuvu, todėl turėsime pasitenkinti tuo, kas prieinama. Naudodami automatinį arba rankinį pieno putų plakiklį išplakame šilkinę ir minkštą pieno putą ir tuo pačiu metu kitame puodelyje ar stiklinėje paruošiame dvigubą espresso kavą. Iš išplakto pieno naudojame tik dalį putų ir jas atsargiai užpilame ant paruošto espresso. Geriausia tai padaryti su pieno pičeriu, kuris turi snapelį, kadangi tai padės tiksliau atlikti darbą. Be šio rankiniu būdu atliekamo proceso, naujausiais kavos aparatais flat white kavą galima paruošti vienu mygtuko paspaudimu, o Dolce Gusto kapsuliniais aparatais taip pat galima paruošti šią kavą, tik, žinoma, ne tokią kokybišką.

Flat white kava - tikras malonumas kavos mėgėjams, suteikiantis unikalią kavos patirtį Šis gėrimas neabejotinai patiks žmonėms, mėgstantiems latės ar kapučino kavos skonį. Tokiais atvejais flat white kava bus puiki alternatyva. Nesvarbu, ar mėgaujatės kavinėje, ar ruošiate namuose, flat white kavą būtina išbandyti tiems, kurie nori mėgautis švelnia ir gardžia kava.