Kavos aparatai puikiems gėrimams gaminti namuose.

Daugelis žinome, kad užsisakę kavą kavinėje galime pasikliauti puikia kavos gėrimo patirtimi – profesionalūs espresso aparatai retai kada nuvilia, todėl mielai užsukame į kavinės net jei gėrimas brangesnis nei norėtume. Be to, kavos gėrimo tradicija dabar taip išplito ir tapo įprasta, kad nebestebina, jei kava siūloma ir kirpykloje ar automobilių salone, ne tik kavinėse ir restoranuose.

Tačiau turime pripažinti, kad dažniausiai kavą geriame namuose. Populiariausias paruošimo būdas per amžius buvo supilti maltą kavą į puodelį, nes tai nereikalauja daug pastangų, o rezultatas yra gana geras ir malonus. Nepaisant įprasto minimalizmo, mes tai pastebėjome žmonės vis labiau vertina kokybę ir šiandien turimas galimybes, kurios kavos gėrimo patirtį perkelia į kitą lygį. Ir tai puiku, nes manome, kad skanią kavą reikia gerti ir namuose!

Illy X1 kavos aparatas

Kiti kavos ruošimo būdai

Kavos pasaulis siūlo daugybę unikalių galimybių eksperimentuoti su skoniais ir įrankiais. Daugelis entuziastų jau įvertino tokius kavos ruošimo įrankius kaip V60, Chemex ir Mocca kavos kavinukai, kurie leidžia išryškinti skirtingas kavos savybes. Pavyzdžiui, iš chemex stiklinės karafos su filtru ir malta kava galima paruošti labai aiškią ir subtilią kavą. Šis paruošimo būdas dažniausiai naudojamas mėgaujantis stipria kava, nes leidžia pajusti kiekvieną gėrimo niuansą ir skonį.

Tačiau reikia pripažinti, kad šie prietaisai labiausiai patiks kavos mėgėjams, kurie taip pat mėgaujasi gėrimo gaminimo ritualu, o ne tik gėrimu, nes norint pagaminti puikų, reikia šiek tiek daugiau laiko ir dėmesio.

Kavos aparatų privalumai

Jei esate iš tų, kurie visada šiek tiek skuba, bet norite mėgautis puikia kava, rekomenduojame išbandyti gėrimus iš kavos aparato - namuose. Šiandien yra įvairių tipų aparatų – tiek visiškai automatinių (gali gauti kavą vienu mygtuko paspaudimu), tiek ir rankinių (leidžia pasijusti barista, pačiam išplakant pieną). Štai keletas pagrindinių kavos virimo aparato namams privalumų:

Illy Y3.3 kavos aparatas su kapsulėmis


1. Mažiau kofeino viename puodelyje

Mažai kas žino, kad malta kava, supilta į puodelį, iš tiesų yra daug stipresnė nei espresso aparate pagaminta kava. Kofeino kiekį gėrime lemia laikas, kurį kava praleidžia sąlytyje su vandeniu, todėl natūralu, kad iš pažiūros nekalta, naminė kava iš tiesų turi daugiausia kofeino. Tokioje kavoje kofeino yra vidutiniškai 95 mg, tačiau jis gali būti ir didesnis, jei gėrimas nevartojamas ilgą laiką. Palyginimui, kavos aparatai gėrimą išgauna per 25-40 sekundžių, todėl jame yra ir saikingas, ne didelis kofeino kiekis – apie 60 mg.

 

2. Gėrimų įvairovė

Kavos aparatai suteikia galimybę ruošti aukščiausios klasės espreso ir juodą kavą klasikinės kavos mėgėjams, nepamirštant pieno gėrimų įvairovės - švelni latte, gaivinantis kapučino ir rafinuotas flat white. Be to, dažnai kavos aparatuose galima reguliuoti gėrimo intensyvumą, kavos malimo laipsnį bei kavos ir pieno santykį, o tai leidžia dar labiau varijuoti ir eksperimentuoti ruošiant gėrimus. Ir visa tai – neišeinant iš namų!

Jura kavos aparatas paminėtinas kaip vienas geriausių savo srityje kavos aparatas , kuris pelnė begalę apdovanojimų ir nominacijų už novatorišką dizainą ir gėrimų kokybę. Jura taip pat yra vienas iš nedaugelio gamintojų, kuris visus aparato meniu pateikia ir lietuviu kalba, ir tikrai bus puikus pagalbininkas gaminant kavą.

 

3. Kavos šviežumas ir skonio kokybė

Gerą kavą nuo puikios kavos skiria jos šviežumas ir aromatingumas. Deja, kava pradeda prarasti savo geriausias savybes gana greitai po sąlyčio su oru, o su malta kava tai nutinka greičiausiai – jau per pirmąsias 20-30 minučių. Dėl to kokybiškiausią ir skaniausią gėrimą gausite, jei naudosite šviežiai maltą kavą . Tai taip pat viena iš priežasčių, kodėl kavos aparatas suteikia malonesnį kavos skonį, nes pupelės visada sumalamos prieš pat ruošiant gėrimą, taip užtikrinant, kad jūsų puodelį pasieks skaniausia ir aromatingiausia kava.

Atvirą kavos pupelių pakuotę galima laikyti ilgiau – mažiausiai savaitę, o jas sumalus vis tiek bus pasiektas maksimalus gėrimo potencialas. Tačiau pupelių kavos aparatas turi puikią alternatyvą – kapsulinį kavos aparatą . Kapsulių dizainas sukurtas taip, kad kava viduje būtų hermetiškai uždaryta ir išliktų kuo šviežesnė iki pat įdėjimo į aparatą. Reikia paminėti, kad šiuo metu savo pergalės žygį išgyvena būtent kapsuliniai aparatai, nes jie būna pigesni už pupelių kavos aparatus , kartu užtikrina puikią kavos kokybę.

Illy kavos kapsulių aparatai raudonos spalvos

Kavos gaminimo būdų yra daug, tačiau vieni iš jų yra objektyviai geresni už kitus pagal kokybę ir gaunamo gėrimo savybes. Esame už geriausią įmanomą kavos puodelį kiekvienam Lietuvos gyventojui, todėl mūsų el. parduotuvėje yra viskas, ko reikia puikiai kavai pagaminti – aparatai, kavinukai ir, žinoma, pati kava! Jeigu jus domina siūlomi mūsų kavos aparatai, paskambinkite į mūsų klientu aptarnavimo skyrių, kur galėsite konsultaciją!