Pieno plakiklis puikiai kavai

Atrodo, kad kavos pieno plakiklis namuose yra prabanga, neįtrauktas į sąrašą, retai naudojamas virtuvės įrankis, kuris kaupia dulkes šalia taip trokštamos sulčiaspaudės. Tačiau kasdieniame gyvenime niekam nereikia specialios avokadų ar obuolių pjaustyklės. Tačiau dažnai susiduriame su iš pažiūros retai naudojamu įrankiu ar įranga, atsiduriančia dėmesio centre, kai jie iš tikrųjų atlieka savo darbą taip, kaip niekas kitas negalėjo. Ir neginčytina, kad jei norite išplakti pieną latte kavai, kapučinui ar karštą šokoladą, jums reikės tam skirto pieno plakiklio, kad tai padarytumėte teisingai, todėl nenusivilsite. Tai, žinoma, nebent namuose turi pilnai įrengtą kavos aparatą, kuris gali viską aprūpinti kaip kavinėje. Geriausia namų biuro dienos dalis - skanus kapučino su puta. Ar žinote tą jausmą, mintį ar troškimą? Mes tikrai. Dirbdami iš namų tingime įsitraukti į savo dienotvarkę kelionę į kavinę išgerti skanaus kapučino, o tai yra nuostabi proga patobulinti baristos įgūdžius namuose! Tačiau viena – įgūdžiai ir geros kavos noras, o kita – įranga, kuri leidžia labai lengvai tuos norus išpildyti.

Patirties apžvalga, kaip namuose gauname tobulą kapučino

– Juodą kavą gerti ir ragauti pradėjome seniai. Kava yra labai gero skonio, ilgiau išsilaiko ir, bent jau mums, suteikia pastebimesnį energijos antplūdį. Bet kavos su pienu niekada neišbraukiau iš savo kasdienybės, nes tai man tarsi desertas ar malonumo akimirka. Lyginu su geru prancūzišku macaron - labai skanu, bet labai greitai baigiasi ir už tą gurkšnį - moki daug. Kapučino puodelis lygiai tiek pat kainuoja, nes perku kavinėje ir naudoju augalinį pieną, jis greitai atšąla, todėl reikia gerti protingai, bet skonis žavus ir nepakeičiamas.

– Pradedant sekti madą ir dirbti iš namų – visiškai juoda kava, nes kaitinti pieną labai nestilinga. Be to, ne visi augaliniai pieno produktai gali būti kaitinami ir nesusitraukti.

– Praleidžiant laiką namų biure kyla minčių apie įvairių įgūdžių tobulinimą ir eksperimentus, taip ir gavau pirmuosius rankinius įrankius – rankinį plaktuvą ir nedidelį šildantį indelį pienui. Dabar galėjome pradėti eksperimentus – ryžių pieno negalima putoti, migdolų pieno negalima daug pašildyti, sojos pienas atrodė normaliai putojantis. Tada per karšta, tada visai neįšilusi. Svečiams gana sunku išplakti pieną rankiniu būdu. Bet sau namuose, su tinkamu pienu ir šiek tiek kantrybės – galėčiau palepinti save. Buvau toks patenkintas.

- Pagaliau atėjo momentas ir aš įsigijau savo pieno plaktuvo! Ir gali prasidėti kiti eksperimentai – kiek juodos kavos, kiek pieno, kokio tirštumo pudingą gali išplakti, kaip išputoti kiekvieną augalinį pieną ir pan. Žinoma, radau savo tobulą variantą, bet tai nereiškia, kad pasilieku tik jo. Tai mano „saugus pasirinkimas“ tiek sau, kai įtemptą dieną nėra laiko ir erdvės kūrybai, tiek svečiams vaišinti. Pieno putotuvas Illy skirtas puikiam kapučino ruošimui namuose!