Ką reikia žinoti perkant pieno plakiklį?
Latte, cappuccino ir daugelis kitų kavos gėrimų neįsivaizduojami be pieno putų, tačiau joms paruošti reikia pieno plakiklio. Tačiau, pažvelgę į platų pieno plakiklių asortimentą, tikriausiai šiek tiek sutriksite ir susimąstysite, kuris iš jų yra tinkamiausias. Šis straipsnis padės jums atsakyti į šį klausimą!

kPagal kokius kriterijus vertinama pieno plakiklio kokybė?

Kaip ir bet kuriems kitiems gaminiams, pieno plakikliams būdingi keli svarbūs ypatumai, skiriantys juos vieną nuo kito. Norėdami išsirinkti tinkamą pieno plakiklį, atidžiai išnagrinėkite keletą modelių ir atsižvelkite į toliau išvardytus parametrus.

1. Pieno plakiklio dydis ir konstrukcija

Jei jūsų virtuvė maža (arba joje jau yra daug įvairių prietaisų ir indų), prieš pirkdami pieno plakiklį įsitikinkite, kad turėsite jam pakankamai vietos. Mažesnį pieno plakiklį taip pat bus patogiau pasiimti su savimi į sodybą ar iškylą, tačiau paprastai pieno plakiklių dydžiai smarkiai nesiskiria.

2. Papildomos pieno plakiklio funkcijos

Tobulai pieno putai išgauti reikėtų pašildyti pieną. Dėl šios priežasties pieno plakiklis su pieno pašildymo funkcija yra protingiausias pasirinkimas. Juo naudotis yra patogiau tiek gaminimo metu, tiek po jo (nereikia ieškoti vietos dviems atskiriems prietaisams ar kiekvieną kartą plauti pieno plakiklio ir kitų prietaisų). Pieno plakiklis illy by Piero Lissoni turi dar keletą naudingų funkcijų: gali paruošti kakavą ir pašildyti karštą vyną.

3. Pieno plakiklio valdymo tipas

Kai kuriuose pieno plakikliuose yra fiziniai mygtukai, o kituose - jutikliniai ekranai, kuriuos paspaudus galima įjungti aparatą ir pasirinkti tinkamiausią režimą.

Antrasis variantas yra šiek tiek patogesnis kasdieniam naudojimui ir valymui.

4. Pieno plakiklio dizainas

Žinoma, elegantiška išvaizda neturės jokios įtakos pieno putų gaminimui. Bet juk sutiksite, kad daug maloniau yra naudoti stilingus ir patrauklius daiktus, ar ne?

5. Pieno plakiklio spalva

Ne paslaptis, kad gerai žinomų ir prestižinių prekių ženklų gaminiai paprastai kainuoja brangiau. Vis dėlto tai prasminga, nes esate tikri, kad gaunate kokybišką, patikimą ir ilgai tarnausiančią prekę. Ši taisyklė, žinoma, galioja ir pieno plakikliui, todėl geriausia kreiptis į specializuotas kavos įmones - pieno plakiklis užtikrins geresnę kokybę ir bus kur kas patvaresnis.

6. Pieno plakimo greitis

Į kištukinius įrenginius įkraunamų prietaisų veikimo greitis beveik visada didesnis nei rankinių pieno plakiklių su įkraunamu akumuliatoriumi ar baterijomis.

7. Pieno plakiklio priežiūra

Nė vienas iš mūsų nemėgsta buitinės technikos ir įrangos, kurią reikia nuolat prižiūrėti. Taigi prieš įsigydami pieno plakiklį įsitikinkite, kad jis nereikalauja kruopščios priežiūros. Dažniausiai užtenka tik išplauti putų plakiklį.

8. Pieno plakiklio elektros energijos suvartojimas

Bendrai kalbant, pieno plakiklis sunaudoja labai mažai elektros energijos. Tačiau jei dažnai geriate kavą ir norite, kad mėnesio pabaigoje sąskaita už elektrą būtų kuo mažesnė, verta atkreipti dėmesį ir į šią techninę specifikaciją.

Ar veganišką avižų ir kitą augalinį pieną taip pat galima plakti pieno plakikliu?

Taip, žinoma! Jei norite būti visiškai tikri, kad pieno plakiklis tinka tam tikros rūšies gėrimui, patikrinkite išsamų gaminio aprašymą (paprastai jį rasite gamintojo svetainėje). Veganizmas tampa vis populiaresnis, todėl mūsų Aš Myliu Kavą parduotuvėje galite rasti įvairiausių avižinių gėrimų:

Oatly Organic – gėrimas, pagamintas iš ekologiškų avižų ir vandens, su trupučiu jūros druskos (dėl skonio) ir širdies sveikatai naudingu beta gliukanu;

Oatly Barista Edition – avižų pienas, ypač tinkamas elegantiškam latte menui. Žinoma, jį taip pat galite naudoti kaip įprastą pieną, pavyzdžiui, pusryčių košei;

Oatly Enriched avižų pienas praturtintas vitaminais ir pasižymintis subalansuotu maistinių medžiagų kiekiu (kalcio karbonatas, rapsų aliejus, joduota druska, kalcio fosfatai).

 

Be augalinio pieno, skirto kavai, taip pat rasite Laciate 2% UHT pieno, kurį dėl apdorojimo būdo galima laikyti ilgiau nei paprastą pieną.

Aš Myliu Kavą internetinėje parduotuvėje jūsų laukia aukštos kokybės ir elegantiški pieno plakikliai, pienas ir įvairūs žolelių gėrimai. Pateikite užsakymą iki 15:00 ir DPD kurjeris pristatys jį jau sekančią darbo dieną. Be to, jei jūsų užsakymo vertė siekia 29€, už pristatymą nemokėsite nė cento!